marți, 5 mai 2009

Chiftele de carne cu soia


Trebuie sa marturisesc ca de fiecare data cand se iveste prilejul adaug un pic de soia la preparatele mele ; soia este un aliment cu multe virtuti care nu trebuie sa lipseasca de pe masa nimanui .
Astazi am preparat delicioasele chitelute cu care ( de porc ) si soia si au fost foarte apreciate de toti membri familiei ( asta ma include si pe mine :) ).

Avem nevoie de :
  • 500 g carne ( eu am folosit decarne de porc , dar se pot face si cu vita sau pui )
  • 100 g soia granule
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 oua
  • patrunjel
  • marar
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 2 linguri pesmet
Cum procedam :

Fierbeti soia conform instructiunilor de pe pachet ; eu adaug intotdeuna si putina vegeta .
Se amesteca toate ingredinetele ; pe o tava cu fina se pm cu lingura chiftelutele ; se dau prin faina pe toate partile se formeaza in mana si se prajesc in ulei incins la foc mic .
Se pot servi ca atare cu diverse garnituri sau le puteti marina exact ca si chiftelele normale numai din carne .
Noi le-am servit cu piure de cartofi si salata de varza alba .





duminică, 3 mai 2009

Portocale umplute


Am gasit reteta de portocale umplute in revista Femeia de azi , dar am modificat cantitatile la jumatate. Mi-a placut ideea si de aceea am incercat-o si eu ; sunt usor de facut si de efect .


Avem nevoie de :
  • 4-5 portocale, de preferat cu frunze( eu am improvizat)
  • 1 pahar zahar tos
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale sau lamaie
  • 4 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar apa
  • esenta de rom
Cum procedam :
Scobesti portocalele si scoti miezul .
Amesteci, pe foc mic, faina cu zaharul si apa. Cand se ingroasa adaugi miezul de portocala.
Iei de pe foc, lasi sa se racoresca, apoi adugi o picatura de rom, sucul si galbenusurile.
Umpli portocalele,pui capacul si dai la rece cateva ore.
Poti umple portocalele si cu alte creme, cu budica sau cu inghetata .

sâmbătă, 2 mai 2009

Varza de bruxelles cu pui

In sfarsit m-am hotarat si eu sa incerc aceste mici verzisoare , care desi imi starnisera demult curiozitatea eram putin cam rezervata , mai ales ca din cate am mai citit nu toata lumea le apreciaza. Pentru ca nu stiam cum sa le prepar am cumparat pulpe de pui , am ajuns acasa si cauta pe net retete cu varza de bruxelles si ... rezultatul a fost delicios .


Ingrediente :
  • 500 g carne de pui
  • o pungulita varza de bruxelles congelata
  • o cana de lapte
  • o lingura de faina
  • 150 g smantana
  • putin unt
  • sare, piper
Cum Procedam :

Punem puiul putin la inabusit in unt si putina apa si lasam la foc mic a prox .10 minute. Separat amestecam faina cu smantana si laptele si adaugm pe pui . Varza de bruxelles o scoatem din punga, eu am trecut-o printr-un jet de apa rece, si o punem la fiert alaturi de pui . Lasam la foc mic si avem grija sa amestecam din cand incand.Inainte de a opri focul potriviti de sare si piper . Este gata in aproximativ 40 de minute .