duminică, 22 mai 2011

Masina de facut paine- ponturi pt o paine reusita


Dupa numeroasele zvonuri aparute in mass media despre experimentul cu inidium dar si faptul ca toata paine din comert contine conservanti si cine mai stie ce alte chimicale, am hotarat ca cel mai intelept lucu ar fi sa-mi achizionez o masina de facut paine.
Zis si facut. M-am hotarat la un model de Moulinex . Imediat ce am luat-o am vrut sa o testez. In prima faza am cumparat faina din supermarket ( am optat pt Dobrogea)si hai la treaba...dar din 3 incercari una singura a fost reusita.Am cautat parerile altor utilizatori pe net si am constat ca nu sunt singura careia nu-i iese...Mi s-a parut total aiurea sa pun sa fac paine si cand zic Hai la masa! stai ca nu-i paine...).
Am mai incercat de cateva ori ori si mi-am dat seama de erori.
Acum cei din casa abia asteapta sa simta mirosul de paine calda.

Cantitatile din reteta trebuiesc respectate intocmai si programul trebuie ales potrivit cu painea pe care ai ales sa o faci. Incearca prima data paine de baza.
Cel mai important lucru insa este sa pui ingredientele exact in ordinea prezentata in reteta.In general ordinea este urmatoarea:
- lichide(ulei,apa,....)
- sare
- zahar
- lapte praf
- faina
- drojdie