miercuri, 18 februarie 2009
Langosi cu ciocolata
Langosile sunt de fapt gogosi umplute
Pentru aluat avem nevoie de :
- 25 g drojdie
- 1 lingura zahar
- 2 oua mici ( sau unul mare )
- 300 ml lapte
- faina
- zahar pudra
- ulei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se pune in putin lapte caldut, amestecandu-se bine. Faina se framanta cu oul si laptele caldut si se adauga la sfarsit drojdia dizolvata.
Coca rezultata nu trebuie sa fie foarte tare , ca sa nu se lipeasca de maini ungeti-va cu putin ulei . Aluatul se pune intr-un castron, se acopera cu un sevret curat si se lasa intr-un loc caldut, ferit de curent rimp de 30 de minute.
Apoi se in tinde pe masa, pe care pesaram faina o foaie groasa de cca 4 -5 mm
si taiem patrate iar in mijlocul lor punem o lingurita de finetti .
Se impatureste si se prajeste in ulei incins .
Inainte de sevire se pudreaza cu zahar
Putem umple de asemenea cu branza , cu gem , etc
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O seara minunata:)))
RăspundețiȘtergereDesi am vazut comentariul tau dimineata , iti multumesc tare mult
RăspundețiȘtergere