De mult aseptam acest moment.... m-am hotarat cu greu, dar in final am trecut la atac. Dupa ce am dat o tura pe net pentru idei si sugestii si indicatii mi-am facut oarecum propria reteta care a fost absolut delicioasa asa ca m-am hotarat sa o impartasesc cu voi .
Pentru ingredinete avem nevoie de :
- 1 pachet foi lasagne
- sos Bechamel : 4 linguri unt ( margarina), 4 linguri de faina ,1/2 l lapte, 1 lingura cascaval ras sau parmezan, sare , piper
- Sos de carne : 500 g carne tocata , 1 ceapa , 2 linguri bulion ( sau de preferat rosii decojite ), sare piper ; putin ulei
- 100 g cascaval ras sau parmezan
Cum procedam :

Mai intai pregatim sosul de carne in felul urmator : intr-o tigaie punem carnea la calit. Dupa ce s-a schimbat la culoare adaugam, ceapa mai lasam putin pe foc si adaugam bulion sau rosiile. Dupa cateva clocote adaugam doua polonice de apa , acoperim si lasam sa fiarba aprox 20 minute.In final trebuie sa ramana foarte putin sos.


Ultimul strat trebuie sa fie de Bechamel si presaram cascaval in mod generos. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20 minute, apoi dam folia la o parte si mai lasam 10 minute.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu