sâmbătă, 14 februarie 2009

Taitei de casa

Imi plac tare mult taiteii de casa si de aceea atunci cand fac o ciorba sau o supa cu taitei, de cele mai multe ori prefer sa-i fac eu ; se fac foarte usor .

Avem nevoie de:

un ou
faina
sare



Cum procedam :

Amestecam oul cu faina si sarea ; faina se adauga treptat putin cate putin pana se face un aluat suficient de tare incat sa nu se mai lipesca de maini , intindem cu sucitorul o foaie cat mai subtire posibil ( de 1- 2 mm Grosime ) si o lasam la uscat aproximativ o 0ra . Locul trebuie sa fie uscat si cald .



















Apoi se ruleza foia si se taie taitei mai subtiri sau mai lati , dupa dorinta .Daca doriti ca taiteii sa iasa ma scurti inainte de a rula taiati pe jumatate in lungul foi


Taiteii astfel preparati se pot pastra si pe timp mai lung dar in punga de hartie sau saculet de panza