Pentru ca pestele este mai greu acceptat de copii cautam sa gasim diverse modalitati de a-l introduce in meniul saptamanal. In acesta saptamana am ales sa incercam chiftelutele din macrou la care am adaugat si soia pentru a estompa din gustul strident al pestelui fiind astfel mai usor acceptate de copii.
Avem nevoie de :
- 1 kg macrou
- 200 ml otet
- 100 ml ulei
- foi dafin
- piper boabe
- 200 g soia granule
- 2-3 cepe
- 4-5 catei usturoi
- condimnete , eu am folosit un amestec pt chiftele fara glutamat
- sare
- boia de ardei dulce ( optional)
- 4 oua
- faina
Pestele curata si spalat il punem la oala sub presiune, impreuna cu uleiul , otetul, dafin, piper si putina sare . Daca e nevoie adaugam apa astfel incat pestele sa fie acoperit. Fierbem sub presiune o ora. In paralel fierbem 200 g de soia granule conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o trecem printr-o strecuratoare. Curatam si tocam ceapa, iar usturoiul il pisam. Cand pestele este gata il scoatem din oala si-l trecem prin masina de tocat.
Amestecam bine toate ingredientele plus 2-3 linguri de faina. Intr-o tigaie, punem uleiul la incins. Formam chiftelute din compozitia rezultata pe care le trecem prin faina si le punem la prajit.
Sunt deosebit de gustoase si pot fi servite reci sau calde cu diferite garnituri si salate.
Noi am optat pentru varianta cu piure de cartofi si salata de varza.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu