Pufoase si foarte gustoase. Sunt ideale pentru micul dejun,
mai ales servite cu special cu ciocolata
si frisca. Dar sunt foarte bune si cu miere sau la orice alta combinatie v-ati gandi .
Avem nevoie de :
-1 cana apa minerala
-1 cana lapte
- 2 oua
- 2-3 linguri zahar
- 1 plic praf de copt - 500 g faina
- un praf de sare
- 2-3 linguri ulei
Cum procedam :
Intr-un vas inalt amestecam mai intai faina cu praful de copt , apoi adaugam apa minerala , laptele ( se poate face si doar cu apa minerala ),ouale, zaharul si 1 lingura ulei . Amestecam totul foarte bine sa nu ramana cococloase. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat cea de clatite.
Punem tigaia de clatite pe foc si o ungen cu ulei. Turnam cu un polonic sau alta masura din compozitie in tigaie . Daca nu aveti matrite ele vor iesi perfect rotunde. In momentul cand apar gauri deasupra le intoarce-ti . Mai lasati foarte putin si le scoateti din tigai .
Serviti cu miere, cu ciocolata, cu frisca , cu gem cu orice sunt absolut delicioase .
Pofta Buna !
- 2 oua
- 2-3 linguri zahar
- 1 plic praf de copt - 500 g faina
- un praf de sare
- 2-3 linguri ulei
Cum procedam :
Intr-un vas inalt amestecam mai intai faina cu praful de copt , apoi adaugam apa minerala , laptele ( se poate face si doar cu apa minerala ),ouale, zaharul si 1 lingura ulei . Amestecam totul foarte bine sa nu ramana cococloase. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat cea de clatite.
Punem tigaia de clatite pe foc si o ungen cu ulei. Turnam cu un polonic sau alta masura din compozitie in tigaie . Daca nu aveti matrite ele vor iesi perfect rotunde. In momentul cand apar gauri deasupra le intoarce-ti . Mai lasati foarte putin si le scoateti din tigai .
Serviti cu miere, cu ciocolata, cu frisca , cu gem cu orice sunt absolut delicioase .
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu