sâmbătă, 14 februarie 2009

Supa de pui cu taitei de casa

O supa delicioasa si recomandata mai ales atunci cand sunteti raciti.
Avem nevoie de :

- 1/2 kg carne de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- sare , condimente ( Knor ), piper
- taitei de casa ( reteta de taitei o gasiti aici )
- patrunjel verde

Cum procedam :

Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu putina sare ; aproximativ 2 -2 1/2 litri de apa .
Ceapa , pastarnacul si radacina de patrunjel , le curatam le spalam si le punem asa intregi in supa. Morcovii curatati ii taiem rondele si - i punem si pe ei in supa.




















Cand puiul si legumele sunt fierte se scot afara , cu exceptia morcovului . Adaugam taiteii de casa si cateva bucati de pui taiate fasiute ; mai lasam sa fiarba aproximativ 10 minute timp in care potrivim de gust cu sare , knor daca folositi f.f putin si piper ; la sfarsit adugam patrunjelul tocat .




PONT !
Pt ca supa sa nu faca spuma puneti puiul la fiert in apa care este deja in clocot !