vineri, 13 februarie 2009

Placinta cu branza cu coca turnata




Am reteta de la soacra mea care este o gospodina desavarsita iar acesta placinta este cu adevarat foarte buna .
Avem nevoie de :

  • 4 oua + 3 oua pt branza
  • 4-5 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 praf sare
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 500 branza dulce
  • esenta rom

Cum procedam :

Frecam bine galbenusurile cu zaharul si adaugam pe rand uleiul, laptele , faina, praful de copt .Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat ce de la clatite.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si s eadauga peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus.




















Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mijlociu , pana se intareste .











Intre timp branza se amestreca cu cele 3 oua , 2-3 linguri de zahar si esenta de rom.
Punem branza peste prima foaie, care s-a intarit intre timp , si adugam si restul compozitiei de aluat pe deasupra.






















Se coace la foc mic ; la cuptorul meu o pun pe randul de sus .
Cand este gata se rumeneste frumos ; se scoateti se lasa la racit apoi se taie si se pudreaza




Aceeasi compozitie de aluat poate fi folosita si pentru placinta cu mere sau dovleac