duminică, 26 aprilie 2009

Alţi 20 de morţi şi sute de îmbolnăviri ca urmare a gripei porcine din Mexic

Autorităţile mexicane au anunţat, în ultimele 24 de ore, că gripa porcină a provocat, după toate probabilităţile, moartea a încă 20 de persoane şi sute de noi îmbolnăviri, inclusiv în SUA, relatează AFP.

Ieri, autorităţile mexicane vorbeau de 68 de decese suspecte, dintre care 20 dovedite, provocate de virusul gripei porcine. Ulterior, ministrul mexican al sănătăţii a anunţat că există 81 de decese "probabile", numărul celor dovedite rămânând constant.

Până în prezent 1.324 de bolnavi au fost puşi sub observaţie medicală.

Subliniind că niciun deces nou nu s-a înregistrat în capitală în ultimele 24 de ore, autorităţile mexicane au înăsprit măsurile de prevenire a unei epidemii: Preşedinţia a decretat izolarea bolnavilor şi dreptul autorităţilor de a intra "în orice clădire" pentru a lupta împotriva propagării bolii, dar şi controlarea călătorilor, bagajelor şi mărfurilor.

Guvernul a alocat 450.000 de dolari pentru această situaţie, relatează Reuters.

Biserica Catolică din regiunea capitalei a anunţat anularea slujbelor de duminică, după ce ministrul sănătăţii a cerut suspendarea tuturor reuniunilor publice, indiferent dacă sunt culturale sau sportive.

Şcolile şi universităţile, închise de vineri, nu îşi vor relua activitatea înainte de 6 mai. Măsura de referă la capitală, care numără 20 de milioane de locuitori, regiunea acesteia şi cea vecină, San Luis Potosi, unde a fost detectat al doilea focar ca mărime după cel din Mexico City.

Virusul are "în mod clar un potenţial pandemic", iar evoluţia situaţiei este imprevizibilă, a declarat la Geneva directoarea generală a OMS, Margaret Chan.

Noul virus se propagă şi nu poate fi ţinut sub control, au confirmat şi autorităţile sanitare americane. Câteva ore mai târziu acestea au anunţat că au fost descoperite două cazuri noi în Kansas şi venirea unei echipe de experţi medicali din Mexic pentru a lucra cu specialiştii locali.


Sursa : http://www.adevarul.ro/articole/alti-20-de-morti-si-sute-de-imbolnaviri-ca-urmare-a-gripei-porcine-din-mexic.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu