miercuri, 18 februarie 2009

Fasole cu carnati trandafir

De o saptamana imi tot spun : hai ca-mi mai fac si pofta asta si de maine intru la cura .... ei , si cu gandul ca astai ultimul copromis m-am pus pe treaba ...

Ingrediente :
  • 500 g fasole boabe
  • 2 carnati trandafir
  • o ceapa + 3 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • sare, piper
  • putina vegeta
  • patrunjel
  • cimbru
  • 2 linguri bulion
Cum procedam :
Fasolea se alege , se spala si se pune la fiert ; ii schimbam apa de doua trei ori, eu o las las definitiv in a patra apa .
Intre timp tocam marunt ceapa , morcovii, telina si pastranacul le dam prin razatoarea mica . Toate le adaugam peste fasole si putina sare , apoi dam la cuptor, pe gratarul de jos la joc mijlociu si cu capacul pus.









Taiem trandafirul bucatele mai mici si-l punem putin la prajit ; tocam si celelalte 3 cepe; dupa ce s-a prajit carnatul il scoatem afara iar daca e prea mult ulei mai scurgem din el ; ceapa trebuie sa o calim numai trei minute in ulei putin si apoi adaugam 50 ml apa , acoperim tigaia si lasam sa se inabuse bine . Cand ceapa este bine patrunsa adaugam 2 linguri bulion si mai lasa pe foc doua minute .











PONT ! Ca sa nu va usture ochii in timp ce tocati ceapa, imediat ce ati curatat-o si spalat-o , o puneti intr-un vas cu apa taiata pe jumatate . Asteptati 10 minute si apoi puteti toca fara probleme .






Cand fasolea este aproape gata , adaugam ceapa inabusita si carnatii , potrivim de gust cu sare , vegeta, cimbru si piper ; mai lasam maxim 15 minute la cuptor , fara capac .Inainte de a opri focul adaugam patrunjelul verde .
Este perfecta cu muraturi alaturi sau orice alta acritura .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu