Ingrediente :
- 500 g fasole boabe
- 2 carnati trandafir
- o ceapa + 3 cepe potrivite
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 pastarnac
- sare, piper
- putina vegeta
- patrunjel
- cimbru
- 2 linguri bulion
Fasolea se alege , se spala si se pune la fiert ; ii schimbam apa de doua trei ori, eu o las las definitiv in a patra apa .
Intre timp tocam marunt ceapa , morcovii, telina si pastranacul le dam prin razatoarea mica . Toate le adaugam peste fasole si putina sare , apoi dam la cuptor, pe gratarul de jos la joc mijlociu si cu capacul pus.
Taiem trandafirul bucatele mai mici si-l punem putin la prajit ; tocam si celelalte 3 cepe; dupa ce s-a prajit carnatul il scoatem afara iar daca e prea mult ulei mai scurgem din el ; ceapa trebuie sa o calim numai trei minute in ulei putin si apoi adaugam 50 ml apa , acoperim tigaia si lasam sa se inabuse bine . Cand ceapa este bine patrunsa adaugam 2 linguri bulion si mai lasa pe foc doua minute .
PONT ! Ca sa nu va usture ochii in timp ce tocati ceapa, imediat ce ati curatat-o si spalat-o , o puneti intr-un vas cu apa taiata pe jumatate . Asteptati 10 minute si apoi puteti toca fara probleme .
Cand fasolea este aproape gata , adaugam ceapa inabusita si carnatii , potrivim de gust cu sare , vegeta, cimbru si piper ; mai lasam maxim 15 minute la cuptor , fara capac .Inainte de a opri focul adaugam patrunjelul verde .
Este perfecta cu muraturi alaturi sau orice alta acritura .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu