Iata de ce avem nevoie :
- 2 oua
- 1 1/2 zahar
- 1 cana lapte sau apa
- 2 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 3 cani faina
- 10-15 nuci pisate
- 2 plicuri zahar vanilat
- ~ 200 g gem
Amestecam praful de copt in faina si apoi punem toate celelalte ingrediente , cu execeptia gemului , si amestecam putin cu lingura .
Umplem pe jumatate formele de briose , pe care le ungem in prealabil cu putin ulei, punem cate o lingurita mica de gem pe centru si apoi completam formele cu aluat .
Atentie ! Nu umpleti formele complet deoarece briosele cresc .
Se dau la cuptor la foc mediu ; sunt gata cam in 40 de minute , dar eu le incerc intotdeuna cu o scobitoare .
Din aceasta compozitie mie imi ies 24 de briose .
Au fost pur si simplu devorate !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu