O prajitura delicioasa care se face foarte usor si fara foc.
Avem nevoie de :
- 500 g biscuiti
- 250 g unt / margarina
- rom sau esenta de rom
- scortisoara
- zahar
- crema de branza fina - 500 g
-100 g ciocolata
-1 plic budinca vanilie
-1 plic spuma de frisca
-2 cana lapte
- coaja rasa de portocala
- vanilie
Cum procedam:
Razuim biscutii fin, adaugam scortisoara, 2 linguri rom ( sau cateva picaturi de esenta ), 3 - 4 linguri de zahar si untul sau margarina topita si amestecam bine . Compozitia rezultata o punem in tava , o intindem bine pe toata lungimea si urca aproximativ 5 mm pe lateral. Punem tava la frigider.
In timpul acesta preparam crema : facem budinca conform instructiunilor de pe plic, de asemeni si spuma de frisca. Amestecam si frecam bine crema de branza cu budinca de vanilie si cu spuma de frisca la care adaugam si coaja de portocala si 1 plic zahar vanilat .
Punem crema obtinuta peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru aproximativ 1/2 de ora.
La final topim ciocolata la abur si o punem peste crema semi-intarita .
Rezultatul este unul delicios !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu