duminică, 20 aprilie 2014

Varza a la Cluj cu varza dulce



       Daca ai pofta de sarmalute dar nu stai prea bine cu timpul varza a la Cluj este cea mai buna varianta : rapida si la fel de gustoasa. Acesta mai are avantajul ca o putem face si cu varza dulce. Personal o prefer pe aceasta.


 Avem  nevoie de :
  • 1 kg carne tocata           
  • 2-3 cepe
  • 2 kg varza 
  • 200 g orez
  • bulion
  • sare 
  • marar
  • foi dafin
  •  piper
  • o cana de zeama de varza sau bors
    Cum procedam :

   Carnea o preparam exact ca la sarmale: tocam ceapa si o inabusim, apoi amestecam cu carnea, orezul, bulionul si condimentele. Apoi tocam  varza si pregatim vasul ce trebuie sa fie suficient de inalt, dar sa intre in cuptor .  Punem un strat de varza , il condimentam cu sare, piper, bulion si marar , apoi punem un strat de carne, apoi iar un strat de varza pe care il condimentam, apoi un strat de carne si ultimul de varza condimentata, bineinteles.  Punem zeama de varza sau borsul ii punem capac si o punem la cuptor pentru aproximativ  o ora .
    Se serveste calda cu smantana, ardei si daca e si o mamaliguta langa ar fi perfect . Dar este buna si cu paine .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu