marți, 21 aprilie 2009

Sufle de cartofi

Am pregatit aceasta reteta cu ceva timp in urma si am tot amanat postarea ei din diverse motive . Astazi insa m-am hotarat sa nu mai aman pentru ca ar fi pacat sa se piarda asa bunate... :).
Sufle- ul de cartofi este foarte bun indiferent daca il serviti ca si garnitura sau ca atare , insa neaparat sa nu lipseasca rosiile de langa el .

Avem nevoie de :

  • 6 cartofi potriviti
  • 3 oua
  • 100 g telemea si 100 g cascaval sau, daca nu avem cascaval , 200 g telemea
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri margarina sau 2 linguri ulei
Cum procedam :

Cartofii se curata , se spala , se taie in patru felii pe lungime si se pun la fiert. De cand incepe apa sa clocoteasca, in vase obisnuite fierb in 20 -25 minute.
In timp ce fierb cartofii, intr-un castron dam pe razatoarea mare telemeaua si cascavalul. Apoi strecuram cartofii si ii pasam bine ca pentru piure.Adaugam si laptele si obtinem un piure. Peste
acest piure punem branza rasa si cascavalul, cele 3 oua batute bine si margarina sau uleiul .
Amestecam bine totul si apoi punem acest amestec intr-un vas de Jena sau o cratita simpla si il dam la cuptor , la foc potrivit.
Este gata cand e frumos rumenit , in aproximativ o ora .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu